All tests

Test Cromozom Y

Bărbații care trebuie să știe dacă împărtășesc același tată biologic sau linia paternă pot opta pentru
testul nostru de cromozomi Y (testul Y STR masculin).Testul nostru de cromozomi Y este un test ADN
extrem de precis care funcționează prin compararea profilurilor cromozomului Y din ADN-ul participanților la test.

Order now 1390 lei

Test Cromozom Y

Pret: 1390 lei
Testare: Doi barbati
Durata: 8-9 zile lucratoare de la primirea probelor.

Bărbații care trebuie să știe dacă împărtășesc același tată biologic sau linia paternă pot opta pentru testul nostru de cromozomi Y (testul Y STR masculin). Testul nostru de cromozomi Y este un test ADN extrem de precis care funcționează prin compararea profilurilor cromozomului Y pe ADN-ul participanților la test.

Un test Y este o alternativă bună la un test de paternitate ADN în cazurile în care părțile în cauză trebuie să știe dacă împărtășesc același tată, dar nu pot include presupusul tată în test.

Stiinta din spatele testului

Testarea cromozomilor Y presupune analizarea secvențelor de repetare a Y-ului Tandem Scurt – aceste STR(short tandem repeat) sunt în esență doar secvențe repetate de ADN, iar numărul de repetări va varia de la o persoană la alta. Cromozomul Y se găsește doar la bărbați și este de fapt cromozomul determinant de sex. Testul cromozomului Y are câteva avantaje deosebite – principalul fiind exactitatea și fiabilitatea acestuia (este extrem de rar să existe un rezultat neconcludent). Acest lucru se datorează ratei mutației scăzute a cromozomului Y. Cromozomul este trecut nemodificat și este ideal pentru a urmări linia ancestrală directă a unui tată.

În acest test analizăm un total de 11 markeri genetici extrasi din eșantioanele de ADN furnizate. O potrivire completă la fiecare marker genetic confirmă faptul că bărbații testați au o linie paternă comună. Rezultatul testului nu vă va spune natura exactă a relației dintre persoanele testate; dacă doi bărbați împărtășesc aceeași linie paternă, ar putea împărtăși orice rudă directă de sex masculin, poate un tată, un bunic sau un strabunic. Lăsăm la dispoziția participanților la test să își deducă propriile concluzii pe baza rezultatului testului.

Colectarea probelor

Probele pentru un test Y pot fi colectate cu ușurință cu kitul nostru de probe de acasă pe care vi le trimitem imediat ce am primit plata. Avem nevoie de 4 probe de tampon de gură de persoană pentru a fi testate. Instrucțiuni și formulare de consimțământ sunt furnizate în kit.

Notă: Putem garanta  timpul de livrare standard al rezultatelor doar când testarea are loc exclusiv cu probe de tampon oral. Utilizarea unui eșantion discret pentru testul dvs. poate duce la o creștere a timpului de livrare.

FAQs

Ce test am nevoie daca participantii sunt barbat si femeie?

Dacă persoanele care participă la test sunt bărbați și femei și doresc să știe dacă împărtășesc unul sau ambii părinți obișnuiți, vă recomandăm un test ADN de fraternitate.

Se foloseste si in alt scop testarea ADN a cromozomului Y?

Analiza cromozomului Y poate ajuta la determinarea moștenirii tale pe linie paternă. Acest test este unul dintre testele ancestrale oferite de International Biosciences care vor permite clienților să descopere linia și originile lor străvechi, precum și cele ale înaintașilor lor. Faceți clic aici pentru mai multe informații despre testarea liniei paterne.
Testarea cromozomilor Y este utilizată în investigarea criminalistică și în cazurile care implică violuri. Dacă se găsește un eșantion genetic la locul crimei, testarea cromozomului Y poate stabili dacă există un ADN masculin în eșantion. Odată ce cromozomul Y a fost confirmat, acesta poate fi comparat cu profilurile de cromozomi Y ale suspecților pentru a confirma o potrivire.

Skip to toolbar