All tests

Sexare aviară

E femelă sau mascul? Puteți afla acum cu o precizie de 100 %, cu rezultate
în doar 7 zile lucrătoare de la primirea eșantioanelor.

Order now LA CERERE

Sexare aviară

Preț: la cerere
Testing: 1 eșantion aviar ( sânge sau pene)
Durata: 7-8 zile lucrătoare

E mascul sau femelă  ? Obțineți un răspuns definitiv prin acest test.

Notă: Testul nu este aplicabil tuturor speciilor de păsări. Înainte de a comanda verificați lista  aici.

Mulțumită acestui test puteți afla acum cu o precizie de 100 %, cu rezultate în doar 7 zile lucrătoare de la primirea eșantioanelor. Putem testa probe de sânge sau pene.

Deseori păsările nu prezintă caracteristici morfologice evidente care să permită distingerea sexelor.Chiar și cei mai experimentați ornitologi sau veterinari pot avea dificultăți în stabilirea fără eroare a sexului la anumite specii de păsări.

Colectarea eșantioanelor

International Biosciences poate testa eșantioane de sânge sau pene. Vă sugerăm ca recoltarea să fie efectuată de o persoană cu experiență în creșterea păsărilor, pentru a evita stresarea inutilă a acestora..

Pene

• Smulgeți aproximativ 5 pene din zona pieptului. Nu trimiteți pene căzute în mod natural deoarece nu conțin ADN suficient pentru analiză.
• Așezați penele în plicuri sigilate pe care să le etichetați clar pentru evitarea oricărei confuzii.
• Completați formularele de recoltare și trimiteți eșantioanele pe adresa noastră

Notă: la colectare verificați ca fiecare pană să aibă atașată rădăcina (parte albă cu care pana se fixează la piele)

Sânge

Recoltarea de sânge este mai complicată decât recoltarea penelor. Respectați următoarea procedură:

• Spălați-vă temeinic pe mâini și dezinfectați cu alcool sanitar o unghie a păsării.
• Tăiați unghia cu o unghieră tăioasă, curată și dezinfectată în prealabil cu spirt. Tăierea nu se va face prea scurt pentru nu provoca disconfort și pericol de infectare. Dacă nu picură sînge, încercați să stoarceți
• Așezați picătura de sânge formată pe un card de recoltare
• Aplicați o pulbere coagulantă pe unghia tăiată – aceasta va împiedica sângerarea și va dezinfecta zona.
• Uscați eșantionul la aer și trimiteți la laborator.

Pentru orice întrebări referitoare la acest test, nu ezitați să ne  contactați.

Considerații științifice

Speciile de păsări au cromozomi numiți ZW care nu au gene cu cromozomii X și Y de la mamifere.  Bird species have a chromosomal designation known as ZW chromosomes which share no genes with the X and Y chromosomes we find in mammals. Femelele poartă cromozomi ZW iar masculii ZZ. Spre deosebire de mamifere, cromozomii femelelor determină sexul urmașilor.Prin testarea eșantioanelor putem determina ce fel de cromozomi poartă exemplarul testat.

Întrebări frecvente

E  testarea necesară pentru  speciile cu dimorfism sexual ?

Rețineți că, deși multe specii de păsări nu au caracteristici care ajută la distingerea sexelor (cum ar fi dimensiunea, culoarea penajului, caracteristicile aspectului extern etc),alte specii de păsări au masculi și femele foarte distincte din punct de vedere fizic. Aceste caracteristici diferențiatoare, cunoscute sub numele de dimorfism sexual, sunt atât de evidente la unele specii încât testarea ADN-ului păsărilor nu va fi necesară.

Ce măsuri de prevedere sunt necesare?

Deși probele de la păsări sunt ușor de colectat, sugerăm să ne asigurăm că cineva cu experiență face asta. Păsările pot deveni foarte stresate fiind manipulate și acest lucru le poate afecta sănătatea. Păsările mici, ar fi canarii pot experimenta o frică atât de intensă de a fi manipulate, că acestea pot muri pe loc. O reacție a păsărilor în astfel de situații este de a ciuguli sau mușca; în funcție de specie, acest lucru poate duce la rănirea persoanei care manipulează pasărea.

Skip to toolbar