All tests

Test Predispozitie Genetica

International Biosciences oferă teste genetice pentru a vă determina predispoziția genetică
pentru multe afecțiuni importante de sănătate, inclusiv cancer, afecțiuni cardiovasculare / cerebrovasculare,
diabet și obezitate.

Este important să înțelegem ca datorită complexității testării bazate pe ADN și
implicațiile importante ale rezultatelor testelor, vă sugerăm cu tărie să vă consultați medicul
sau un consilier genetic care să vă ajute să vă interpretați rezultatele.

 

Order now 1750

Test Predispozitie Genetica

Pret: 1750 lei
Testare: Un aplicant
Durata: 21-23 zile lucratoare de la primirea probelor

Prin comandarea acestui test va veti testa de toate bolile aratate in tabel

International Biosiences oferă teste genetice pentru a vă determina predispoziția genetică pentru multe afecțiuni importante de sănătate, inclusiv cancer, afecțiuni cardiovasculare / cerebrovasculare, diabet și obezitate. Știind de ce afecțiuni și boli genetice sunteți în pericol vă va permite să planificați reducerea acestora, făcând schimbări în stilul de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice.

Sample Report

Faceți clic aici pentru instrucțiuni pas cu pas care detaliază cum se face un test de predispoziție genetică.

Nota Importanta

Testul nostru privește doar un număr limitat de variante legate de cancerul de sân. Dacă aveți antecedente familiale de cancer mamar și ovarian și căutați un rezultat clinic care să confirme dacă aveți o variantă cauzatoare a bolii în genă sau nu, trebuie să comandați un test complet BRCA 1 și 2. Testul nostru NU va oferi un ecran genic complet și nu poate fi considerat un rezultat clinic.

Scopul acestui test

Scopul acestui test genetic molecular este de a stabili dacă dvs. sau persoana testată, purtați mutații care predispun la sau cauzează afecțiunile sau bolile specifice care fac obiectul testului. Este important să înțelegeți că, datorită complexității testării pe bază de ADN și a implicațiilor importante ale rezultatelor testelor, poate doriți să consultați medicul dumneavoastră sau un consilier genetic înainte de a comanda. Acest raport de predispoziție genetică vă este furnizat în scopuri informaționale și educaționale și nu înlocuiește vizita la medic și nici nu înlocuiește sfaturile sau serviciile unui medic.

Natura acestui test

Testul genetic molecular se bazează pe studiul SNP (Polimorfisme cu un singur nucleotid) care sunt situri genetice care variază între indivizi cu o incidență egală sau mai mare de 1%. Deoarece această tehnică privește siturile care diferă cel mai mult de la un individ la altul, acest test are mare succes în identificarea markerilor ADN asociați cu boli sau afecțiuni. Tehnicile bazate pe SNP oferă informații despre cea mai frecventă variație a genomului uman pentru cercetare. Este important să rețineți că variațiile rare care afectează anumite boli pot să nu fie acoperite de un test SNP, deoarece acestea nu au fost încă descoperite sau pentru că incidența lor este foarte scăzută.

Limitele acestui test

Informațiile prezentate în acest raport se bazează pe cele mai recente cercetări științifice. Bolile incluse în acest raport au fost în general reproduse în mai multe grupuri etnice importante. Acest lucru dă multă încredere în rezultatele raportate. Cu toate acestea, nu putem exclude posibilitatea ca cercetările viitoare să se îmbunătățească odată cu exactitatea rezultatelor. De asemenea, este important de menționat că nu toate asociațiile de boli au fost raportate pentru toate grupurile etnice și din acest motiv, cercetarea genetică nu este cuprinzătoare. Atunci când o asociere a bolii pentru etnia dvs. nu a fost încă raportată, cea mai apropiată etnie poate fi utilizată pentru a genera partea din raport care vizează asociația de boală; caz în care se va menționa în raport care este etnia asumată pentru fiecare boală acoperită. Un test genetic bazat pe SNP nu poate dezvălui mari rearanjări ale genomului microsatelitului, evenimente de inserare / ștergere sau variații ale numărului de copii.

Cum sa interpretezi testul de predispozitie genetica?

Vă rugăm să faceți clic aici pentru informații despre înțelegerea rezultatelor testelor ADN de predispoziție genetică și răspunsuri la întrebările comune ale testelor genetice.


Cele 34 de boli și trăsături acoperite în prezent de testul nostru de predispoziție genetică sunt:

Degenerarea maculară legată de vârstă (momentan nu a fost testată)
Degenerarea maculară este o afecțiune medicală, de obicei la adulții în vârstă, ceea ce duce la o pierdere a vederii în centrul câmpului vizual datorită deteriorarii retinei. Apare în forme uscate și umede. Este o cauză majoră a orbirii la vârstnici. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la degenerarea maculară legată de vârstă.

Alzheimer
Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență. Este incurabil, degenerativ și terminal. În general, este diagnosticat la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, deși Alzheimer cu debut precoce mai puțin frecvent poate apărea mult mai devreme. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la boala Alzheimer.

Anevrismul intracranian
Un anevrism intracranian este o dilatare localizată, plină de sânge a unui vas de sânge cauzată de boală sau slăbirea peretelui vasului. Pe măsură ce dimensiunea unui anevrism intracranian crește, există un risc crescut de rupere, care poate duce la hemoragie severă sau alte complicații, inclusiv moartea subită. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la anevrismul intracranian.

Fibrilatie atriala
Fibrilarea atrială este cel mai frecvent ritm cardiac anormal. Adesea poate fi identificat luând un puls și observând că bătăile inimii nu apar la intervale regulate. Riscul crește odată cu vârsta, 8% dintre persoanele de peste 80 de ani având fibrilație atrială. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la fibrilația atrială.

Cancerul vezicii urinare
Cancerul vezicii urinare este o boală în care celulele anormale se înmulțesc fără control în vezică. Este al patrulea tip de cancer cel mai frecvent la bărbați și al nouălea cel mai frecvent cancer la femei. Tumorile superficiale netratate pot începe treptat să se infiltreze în peretele muscular al vezicii urinare. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la cancerul vezicii urinare.

Cancerul de san
Cancerul de sân începe în celulele sânului. La nivel mondial, cancerul de sân este al doilea tip cel mai frecvent de cancer după cancerul pulmonar și a cincea cea mai frecventă cauză de deces cauzată de cancer. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la cancerul de sân.

Boala celiacă
Boala celiacă este o afecțiune autoimună a intestinului subțire care apare la oameni predispuși genetic de toate vârstele, de la începutul copilăriei mijlocii în sus. Printre simptome se numără diareea cronică, eșecul în prosperare (la copii) și oboseala. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la boala celiacă.

Cancer colorectal
Cancerul colorectal include creșteri canceroase la nivelul colonului, rectului și apendicelui. Este a doua cea mai frecventă formă de moarte cauzată de cancer în lumea occidentală. Se crede că multe tipuri de cancer colorectal apar din polipii adenomatoși din colon. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la cancerul colorectal.

Boală coronariană
Boala coronariană este principala cauză de deces în Regatul Unit, Statele Unite și Canada, ucidând o persoană la fiecare 30 de secunde doar în aceste țări. Chiar și atunci când intervenția medicală are succes, capabilitățile fizice ale corpului sunt adesea grav afectate. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la bolile coronariene.

Cancer Gastric
Gancerul gastric se pot dezvolta în orice parte a stomacului și se pot răspândi în tot stomacul și către alte organe; în special esofagul, plămânii și ficatul. Cancerul de stomac este al patrulea cel mai frecvent cancer la nivel mondial. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la cancerul gastric.

Boala Graves
Boala Graves este o boală autoimună. Cel mai frecvent afectează tiroida, determinând creșterea acesteia de două ori mai mare decât cea (goiter), fiind hiperactivă, cu simptome hipertiroidiene asociate, cum ar fi bătăile inimii, slăbiciunea musculară, somnul perturbat și iritabilitatea. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la boala Graves.

Cancerul pulmonar
Cancerul pulmonar este o boală a creșterii necontrolate a celulelor în țesuturile plămânului. Această creștere poate duce la metastaze, care este invazia țesutului adiacent și infiltrarea dincolo de plămâni. Cancerul pulmonar este cea mai frecventă cauză de deces cauzat de cancer la bărbați și a doua cea mai frecventă la femei. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la cancerul pulmonar.

Lupus
Lupusul este o boală cronică a țesutului conjunctiv autoimun care poate afecta orice parte a corpului. Așa cum se întâmplă în alte boli autoimune, sistemul imunitar atacă celulele și țesuturile corpului, ceea ce duce la inflamații și leziuni tisulare. În prezent nu există nicio cură. Lupusul poate fi fatal, deși cu progresele medicale recente, decesele sunt din ce în ce mai rare. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la Lupus.

Migrena
Migrena este un sindrom neurologic caracterizat prin percepții corporale modificate, dureri de cap și greață. Cefaleea tipică a migrenei este unilaterală și pulsantă, care durează de la 4 la 72 de ore. Printre simptome se numără greață, vărsături, fotofobie (sensibilitate crescută la lumina strălucitoare) și hiperacuză (sensibilitate crescută la sunet). Citiți mai multe despre predispoziția genetică la migrenă.

Scleroza Multipla
Scleroza multiplă (SM) este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă sistemul nervos central. Debutul bolii apare de obicei la adulți tineri și este mai frecvent la femei. Nu există o cură cunoscută pentru SM. Tratamentele încearcă să întoarcă funcția după un atac, să prevină noi atacuri și să prevină handicapul. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la scleroza multiplă.

Obezitatea
Obezitatea este o afecțiune medicală în care s-a acumulat excesul de grăsime corporală în măsura în care poate avea un efect negativ asupra sănătății, ceea ce duce la reducerea speranței de viață. Obezitatea este o cauză principală de deces prevenibilă la nivel mondial și este privită ca una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică din vremurile actuale. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la obezitate.

Boala vasculara periferica
Boala vasculară periferică include toate bolile cauzate de obstrucția arterelor mari din brațe și picioare. Prevalența bolilor vasculare periferice la persoanele cu vârsta peste 55 de ani este de 10% -25% și crește odată cu vârsta; 70% -80% dintre persoanele afectate sunt asimptomatice; doar o minoritate necesită vreodată revascularizare sau amputație. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la boala vasculară periferică.

Cancer de prostata
Cancerul de prostată este o boală în care cancerul se dezvoltă în prostată, o glandă în sistemul reproducător masculin. Ratele de cancer de prostată variază foarte mult în întreaga lume. Este mai comună în Europa și cea mai frecventă în Statele Unite. Este cel mai frecvent tip de cancer la bărbații din Statele Unite și al doilea cel mai frecvent în Regatul Unit, după cancerul pulmonar. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la cancerul de prostată.

Psoriazis
Psoriazisul este o boală autoimună cronică, non-contagioasă, care afectează pielea și articulațiile. În mod obișnuit, apar piele roșii solzoase. Psoriazisul afectează ambele sexe în mod egal și poate apărea la orice vârstă, deși apare cel mai frecvent pentru prima dată între 15 și 25 de ani. Prevalența psoriazisului în populațiile occidentale este estimată a fi în jur de 2 până la 3% Citiți mai multe despre predispoziția genetică la psoriazis.

Artrita reumatoida
Artrita reumatoidă este o afecțiune inflamatorie cronică, sistemică, care atacă articulațiile și progresează adesea spre distrugerea cartilajului articular al articulațiilor. Aproximativ 1% din populația lumii este afectată de artrita reumatoidă cu femei de trei ori mai mari decât bărbații. Debutul este cel mai frecvent în 40 până la 50 de ani, dar nici o vârstă nu este imună. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la artrita reumatoidă.

Cancer de piele
Cancerul de piele este o creștere malignă a pielii. În Marea Britanie sunt raportate în fiecare an peste 100.000 de cazuri noi. Majoritatea acestora sunt numite carcinoame bazocelulare. Carcinoamele sunt de obicei creșteri localizate cauzate de expunerea excesivă cumulativă la soare și nu tind să se răspândească. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la cancerul de piele.

Diabet Tip 1
Diabetul de tip 1 este o boală autoimună care are ca rezultat distrugerea celulelor beta producătoare de insulină din pancreas. Tipul 1 este letal dacă nu este tratat cu insulină exogenă. Injecția este metoda tradițională și încă cea mai frecventă pentru administrarea insulinei. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la diabetul de tip 1.

Diabet Tip 2
Diabetul de tip 2 este o afecțiune care se caracterizează prin glicemie ridicată în contextul rezistenței la insulină și al deficitului relativ de insulină. Se estimează că 3 milioane de persoane în Regatul Unit cu diabet zaharat cu 2 milioane sunt diagnosticate, 90% dintre ele fiind de tip 2. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la diabetul de tip 2.

Tromboembolism venos
Tromboembolismul venos este formarea unui cheag de sânge (tromb) în interiorul unui vas de sânge, obstrucționând fluxul de sânge prin sistemul circulator. Poate rezulta în privarea de oxigen în zona adiacentă și / sau infarct, un mod de moarte celulară. Citiți mai multe despre predispoziția genetică la tromboembolismul venos.

Glaucom cu unghi deschis
Glaucomul este un termen pentru un grup de afecțiuni ale ochilor, care duce la deteriorarea nervului optic. Acest lucru se datorează cel mai adesea presiunii crescute în ochi. Glaucomul cronic unghi deschis este nedureros, tinde să se dezvolte lent în timp și de multe ori nu are simptome până când boala nu a progresat semnificativ.

Exfoliere Glaucom
Exfolierea Glaucomul este o boală sistemică legată de îmbătrânire care se manifestă în primul rând în ochi, care se caracterizează prin acumularea de fibre proteice granulare asemice amiloidului microscopice. [2] Nu se cunoaște cauza acesteia, deși există speculații că poate exista o bază genetică.

Alopecia
Alopecia Areata, cunoscută și sub denumirea de chelie la fața locului, este o boală autoimună în care părul se pierde din unele sau toate zonele corpului, de obicei de la nivelul scalpului, din cauza eșecului organismului de a-și recunoaște propriile celule ale corpului și de a-și distruge propriul țesut ca și cum erau un invadator.

Carcinom bazocelular
Carcinomul bazocelular – cancer de piele, este unul dintre cele mai frecvente cancere din Statele Unite. Rareori metastazează sau ucide. Cu toate acestea, deoarece poate provoca distrugeri și desfigurări semnificative prin invadarea țesuturilor din jur, este încă considerat malign.

Calculii biliari
Cauza biliară se formează atunci când echilibrul tenuos al solubilității lipidelor biliare sfaturi în favoarea precipitării colesterolului, a bilirubinei neconjugate sau a produselor de degradare bacteriană a lipidelor biliare. Pentru calculii biliari ai colesterolului, modificările metabolice ale secreției hepatice de colesterol se combină cu modificările motilității vezicii biliare și degradării bacteriene intestinale a sărurilor biliare pentru a destabiliza purtătorii de colesterol în bilă și pentru a produce cristale de colesterol.

Osteoporoza
Osteoporoza este o boală în care scăderea rezistenței osoase crește riscul unui os rupt. Este cel mai frecvent motiv pentru un os rupt în rândul persoanelor care sunt în vârstă. Oasele care se rup în mod obișnuit includ oasele din spate, oasele antebrațului și șoldul.

Consumul de zahăr
Adaosul de zahăr este cel mai rău ingredient din dieta modernă. Oferă calorii fără nutrienți adăugați și vă poate deteriora metabolismul pe termen lung. Mâncarea a prea multă zahăr este legată de creșterea în greutate și diverse boli precum obezitatea, diabetul de tip II și bolile de inimă.

Metabolism acid folic
Producătorii de suplimente alimentare folosesc adesea termenul de folat pentru ceva diferit de acidul folic „pur”. Folatul indică o colecție de „folati” care nu este bine caracterizată din punct de vedere chimic, incluzând alți membri ai familiei de pteroilglutamate sau amestecuri ale acestora, având diferite niveluri de reducere a inelului pteridin, substituții cu un carbon și un număr diferit de reziduuri de glutamat .

Vitamin B6 Metabolism
Vitamina B6 se referă la un grup de compuși chimici foarte asemănători care pot fi interconvertiți în sistemele biologice. Vitamina B6 face parte din grupul complexului de vitamine B, iar forma sa activă, piridoxal fosfat servește ca cofactor în multe reacții enzimatice în metabolismul aminoacizilor, glucozei și lipidelor.

Vitamin B12 Metabolism
Vitamina B12 numită și cobalamina, este o vitamină solubilă în apă, cu rol esențial în funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos și în formarea sângelui. În mod normal, este implicat în metabolismul fiecărei celule a corpului uman, afectând în special sinteza și reglarea ADN-ului, dar și metabolismul acizilor grași și metabolismul aminoacizilor.

Vitamin D Metabolism
Vitamina D se referă la un grup de secosteroizi solubili în grăsimi, responsabili de îmbunătățirea absorbției intestinale de calciu, fier, magneziu, fosfat și zinc. Foarte puține alimente conțin vitamina D; sinteza de vitamina D (în special colecalciferolul) la nivelul pielii este principala sursă naturală a vitaminei.

Skip to toolbar