All tests

Test de Reconstrucție Genetică

Scopul unui test de reconstrucție genetică este de a determina dacă un presupus tată
este sau nu tatăl biologic al unui copil fără a-și testa direct ADN-ul.

Order now 2990 lei

Test de Reconstrucție Genetică

Pret: 2990 lei
Testare: Copil, Mama si doua rude paterne sau copil si trei rude paterne
Durata:  7-9 zile lucratoare de la primirea probelor

Scopul unui test de reconstrucție genetică este de a determina dacă un presupus tată este sau nu tatăl biologic al unui copil fără a-și testa direct ADN-ul. În acest tip de test, testarea rudelor presupuse ale tatălui este necesară pentru a confirma sau exclude paternitatea. Testul nostru de reconstrucție genetică este disponibil începând cu 2990 lei. Rezultatele sunt gata în 7-9 zile lucrătoare de la primirea probelor la laborator.

Reconstructie Genetica cu mama

Pentru a efectua un test ADN de reconstrucție standard, trebuie să colectați probe de ADN de la copil, mama biologică și cel puțin 2 membri apropiați ai familiei biologice a tatălui. „În strânsă legătură” este definit ca fiind unul dintre părinții presupusului tată sau un frate sau o soră. După ce ADN-ul este colectat și trimis pentru testare, toți markerii sunt examinați în laborator pentru a determina dacă rudele de sânge ale presupusului tată împărtășesc ADN comun cu copilul.

Reconstructie Genetica fara mama

Dacă mama biologică nu este disponibilă, testul poate fi efectuat oricum. Cu toate acestea, în acest caz, vom avea nevoie de 3 rude de sânge ale presupusului tată pentru a furniza probe pentru test. A avea aceste eșantioane ajută să vă asigurați că rezultatele testelor sunt corecte.

Cum functioneaza?

Motivul pentru care ADN-ul rudelor poate fi utilizat se datorează naturii ereditare a ADN-ului; persoanele care sunt strâns legate tind să împărtășească mulți dintre aceiași markeri genetici. Dacă copilul și presupusele sale rude paterne nu au ADN comun, putem trage concluzia că tatăl netestat, presupus, nu este tatăl biologic al copilului.

Optiuni alternative 

Prima opțiune de luat în considerare dacă doriți să stabiliți paternitatea unui copil este un test de paternitate. Acest test implică testarea directă a probelor de la presupusul tată și de la copil. Probele sunt colectate în mod obișnuit folosind tampoane pentru gură, dar dacă nu puteți colecta probe cu tampon de gură de la tată, puteți încerca furnizarea de alte probe, cum ar fi unghiile, o periuță de dinți, părul sau materialul seminal. Pentru o listă completă de eșantioane, faceți clic aici.

O altă opțiune este testul bunicului, care va solicita să includeți mostre de la bunica paternă și bunicul patern. Putem apoi compara ADN-ul de la ambii bunici cu ADN-ul nepoților lor. Nu putem efectua testul dacă avem doar un singur eșantion. Faceți clic AICI pentru mai multe informații.

Testarea avunculară este o altă opțiune în care comparăm ADN-ul unuia dintre frații presupusului tată cu ADN-ul nepotului sau nepoatei sale. În testarea avunculară este deosebit de important să se includă eșantionul mamei pentru a obține un rezultat mai concludent. Faceți clic AICI pentru mai multe informații.

Skip to toolbar