All tests

Test Intoleranta Lactatoza

Intoleranța la lactoză vă poate afecta negativ viața de zi cu zi – ar putea fi cauza
reacții adverse neplăcute, cum ar fi balonarea sau flatulența. Dacă credeți că puteți fi intolerant la lactoză,
test ADN de intoleranță la lactoză este locul pentru a începe.

Order now 1250 lei

Test Intoleranta Lactatoza

Pret: 1250 lei
Testare: 1 persoana
Durata: 2 saptamani de la primirea probelor la laborator

Oferim testarea intoleranței la lactoză care vă va confirma dacă genotipul dvs. vă situează la un risc ridicat de intoleranță la lactoză sau la un risc scăzut care vă permite să introduceți o dietă cu sau  fără lactoză. Rezultatele testului sunt gata în 2 săptămâni de la primirea probelor la laborator.

Motive pentru care sa comanzi acest test

S-ar putea să credeți că sunteți intoleranți la lactoză, dar de fapt nu sunteți! Multe persoane asociază simptomele lor cu intoleranța la lactoză, dar, în realitate, corpurile lor sunt perfect capabile să descompună lactoza. Dacă un test ADN arată că aveți un risc scăzut de intoleranță la lactoză, furnizorul dumneavoastră de asistență medicală vă poate direcționa către alte teste care pot fi utilizate pentru a diagnostica afecțiuni care au simptome similare, de exemplu, boala Crohn.

De ce nu tolerez lactoza?

Sunteți intolerant la lactoză, deoarece transportați o mutație într-o genă care face ca corpul dvs. să nu poată produce suficientă enzimă care descompune zaharul din lapte cunoscut sub numele de lactază. Dacă lactaza nu este descompusă, un individ va ajunge să sufere de numeroasele simptome inconfortabile cu care sunteți deja foarte familiarizat atunci când mănâncă orice conține lactoză.

Aceste efecte sunt:

  • Balonare
  • Crampe
  • Flatulenta
  • Diaree
  • Stare de greata
  • Vomit (in special la adolescenti)

Nivelul inadecvat al enzimei lactază din corp înseamnă că lactoza îți trece intestinul în cea mai mare parte indigestată, provocând efectele secundare de mai sus. Lactaza face posibil ca organismele noastre să descompună lactoza din zahăr în zaharuri mai simple și ușor de absorbit.

Ce imi va arata acest test?

O mutație a genei LCT a fost asociată cu intoleranța la lactoză de tip adult în populațiile caucaziene. Persoanele care sunt homozigote pentru alele C sunt susceptibile de a fi intolerante la lactoză. Rezultatele dvs. vor confirma dacă aveți un risc ridicat sau un risc scăzut de intoleranță la lactoză, vă vor oferi modificări ale stilului de viață și recomandări dietetice, recomandări, tratamente sugerate și multe altele.

FAQs

Este intoleranta la lactoza intotdeauna genetica?

Majoritatea cazurilor de intoleranță la lactoză sunt de fapt genetice. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, induse de mediu – o afecțiune medicală care este cunoscută drept hipolactazie secundară sau dobândită. Hipolactasia se poate datora mai multor factori, inclusiv deteriorarea mucoasei intestinale după intervenția chirurgicală. Persoanele care nu au consumat lapte de mult timp ar putea suferi, de asemenea, de intoleranță la lactoză. Dacă nu consumi produse care conțin lactoză timp de mai mulți ani, corpul tău poate înceta să mai producă lactază.

Pot sa reversez intoleranta?

Din păcate, nu există nicio modalitate de a inversa intoleranța la lactoză pentru a deveni „tolerant la lactoză”. Singurul lucru care funcționează este modificarea regimului alimentar și eliminarea tuturor produselor care conțin lactoză sau reducerea aportului, în funcție de gravitate. Va trebui să testați măsura în care lactoza vă afectează și să vă adaptați aportul de lactoză în consecință. Multe persoane cu intoleranță la lactoză pot tolera cantități limitate de lactoză.

Lactoza e prezenta doar in produsele lactate?

Din păcate, lactoza se găsește în multe alimente și este adesea un ingredient ascuns într-unul dintre numeroșii săi derivați. Câteva exemple sunt: pâine, cereale procesate pentru micul dejun, cartofi instant, supe, margarină, carne, amestecuri de clătite, fursecuri și lapte praf pentru cafea. De asemenea, medicamentele pot conține lactoză, așa că citiți etichetele cu atenție și anunțați farmacistul că sunteți intolerant la lactoză.

Ce alte teste clinice oferiti?

International Biosciences oferă teste genetice pentru a vă determina predispoziția genetică pentru multe afecțiuni importante de sănătate, inclusiv cancer, afecțiuni cardiovasculare / cerebrovasculare, diabet și obezitate. Citiți mai multe despre testul de sănătate genetică.

International Biosciences oferă teste de predispoziție genetică pentru un total de 92 de tipuri ereditare de cancer. Identifică-ți sensibilitatea genetică la cancer și pe cea a familiei tale. Vizualizați panoul nostru de predispoziție pentru cancer și aflați mai multe despre test.

Skip to toolbar